Саджанці аґрусу
Ця ягода є прекрасною основою для приготування компотів, киселів, джемів, вин, її маринують і консервують. Агрус широко застосовують в якості начинки, що включається в запіканки, млинці, пироги і це не весь список тих страв, в яких ця чудова ягода є незамінною додаткової складової.
Розміри ягід цього садового чагарнику також різноманітні, вони можуть бути з горошину і навіть досягати середньої величини сливи. Ягоди його бувають гладкі і ворсисті, червоного і білого кольору, а також і рожевого відтінку. Гілочки цієї рослини прикрашені безліччю кількістю шипів, які захищають ягоди, тому їх не так і просто зірвати. Користь для людського організму міститься в ягодах незалежно від їх ступеня дозрівання і призначення.